People Make The Brand, 12. yılında sizleri, psikolojik güvenliğin egemen olduğu bir iş iklimi için kritik stratejilerin paylaşılacağı, güvenin liderlik, ekip dinamikleri, yapay zekâ, inovasyon ve sürdürülebilirlik ile ilişkisinin iş liderleri, alan uzmanları ve akademisyenler ile tartışılacağı bir diyalog ortamına davet ediyor.
Nursel Ölmez Ateş
İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı, Borusan Holding
İş, Sürdürülebilirlik ve Güven
İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Nursel Ölmez Ateş, iş hayatına Migros Türk T.A.Ş.’de Metod Organizasyon ve Planlama Departmanı’nda uzman yardımcılığı pozisyonu ile başladı. Ardından Migros’un yurtdışı operasyonlarından Ramstore’a İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı ve Ramenka’nın Rusya’nın en başarılı insan kaynakları uygulamalarına sahip şirketi seçilmesinde önemli rol oynadı.
2008 yılında Türkiye’ye dönen Ölmez Ateş Mart 2018’e kadar, önce Koçtaş ardından Ford Otosan’da İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak kariyerine devam etti. Görev yaptığı süre boyunca insan kaynakları dönüşümünün yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinde aktif olarak çalıştı.
Ölmez Ateş, şu anda Borusan Grubu İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Akan Abdula
Kurucu, FutureBright Group
Tüketici Güveni
17 yıllık reklam, pazarlama stratejileri, marka yönetimi ve pazar araştırması deneyimine sahip olan kendisi, Grey İstanbul’da Strateji ve Planlama Bölüm Başkanlığı yapmış ve Grey Group Worldwide’ın global strateji konseyindeki 12 stratejistten biri olmuştur. Reklam Özdenetim Kurulu üyeliği yapmış; Kırmızı, Felis ve Effie jürilerinde yer almış ve Türkiye’nin en iyi ürün lansmanları ve en etkili sosyal sorumluluk kampanyaları için çok sayıda Altın Effie ödülü kazanmıştır. 2012 yılında FutureBright ve Davranış Enstitüsü’nü kurmuş olup, her iki şirket de bugün Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasındadır ve 400’den fazla markaya danışmanlık yapmaktadır. Bilgi Üniversitesi Marka Okulu’nda Tüketici Davranışları dersini vermektedir. 2016’da ZMET Institute’u kurmuş ve zihin bilimi alanında lider olan Olson Zaltman & Associates’in dokuzuncu küresel ortağı olmuştur. Stratejik yaklaşımları Daily Telegraph’ta haberleştirilmiştir.
Willy Shih
İşletme Profesörü, Harvard Business School
Tedarik Zinciri ve Güven
Willy Shih, Harvard Business School Robert and Jane Cizik İşletme Yönetimi’nde profesördür. Teknoloji ve Operasyon Yönetimi Birimi'nde görev yapmakta olup, MBA ve Executive MBA programlarında ders vermektedir. Uzmanlık alanları arasında üretim, ürün geliştirme ve tedarik zincirleri yer almakta olup, yarı iletkenler, bilgi teknolojisi, tüketici elektroniği, havacılık, ulaşım ekipmanları, üretim süreçleri ve araçları ile fikri mülkiyet gibi sektörlerde birçok vaka ve öğretim materyali yazmış ya da ortak yazarlık yapmıştır.
2007 yılında HBS’ye katılmadan önce Willy, IBM, Digital Equipment, Silicon Graphics, Eastman Kodak ve Thomson SA gibi şirketlerde 28 yıl boyunca çalıştı. Bilgisayar sistemleri, bilimsel enstrümanlar, yarı iletkenler, dijital kameralar, optik diskler ve yazılım sistemleri gibi birçok alanda ürün geliştirme ve üretim faaliyetlerinde yer aldı. Kendisine Amerika Birleşik Devletleri, Çin, İrlanda, Japonya ve Meksika’daki büyük üretim operasyonları ile küresel satış ve pazarlama operasyonları raporluyordu. Ayrıca, milyar dolarlık gelir elde eden işletmelerin kurulmasında liderlik yaptı.
Bhaskar Chakravorti
İşletme Fakültesi Dekanı, Tufts Üniversitesi Fletcher Okulu
Yapay Zekaya Nasıl Güveneceğiz?
Bhaskar Chakravorti, Tufts Üniversitesi'nin Fletcher Okulu'nda İşletme Dekanı'dır. Amerika'nın sadece lisansüstü küresel ilişkiler üzerine en eski okulu olan Fletcher’ın Küresel Bağlamda İşletme Enstitüsü'nün kurucu İcra Direktörü ve teknolojinin dünya çapında yaşamlar ve geçim kaynakları üzerindeki etkisini inceleyen Fletcher’ın önde gelen araştırma programlarından biri olan Digital Planet’in kurucusu ve başkanıdır.
Bhaskar, 2011 yılında Enstitü'yü, “iş dünyasını dünya ile birleştirme” misyonuyla kurmuş olup, iş dünyası ile küresel bağlam arasındaki kesişim noktasındaki konuları, jeopolitika, teknoloji, güvenlik, kalkınma, çevre ve insanlık gibi alanları keşfetmektedir. Bhaskar, Fletcher fakültesinde Uluslararası İşletme Profesörü olarak görev yapmakta ve Herkes İçin Dijital Ekonomi Tasarlamak anlamına gelen IDEA Konseyi’nin Başkanı’dır. Ayrıca Mastercard Dijital Ekonomi Politikası Merkezi Danışma Kurulu Başkanlığı, Dünya Ekonomik Forumu'nun Küresel Gelecek Konseyi'nde İnovasyon üzerine görev yapmış, Brookings Kurumu’nda Resident Olmayan Kıdemli Araştırmacı, Mastercard Kapsayıcı Büyüme Merkezi’nde Dijital Kapsayıcılık Kıdemli Danışmanı, Sosyal ve Ekonomik İlerleme Merkezi’nde Kıdemli Araştırmacı, Hindistan Kamu Politikası Enstitüsü Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapmış ve UNDP’nin Özel Sektör Kalkınma Merkezi Danışma Kurulu'nda yer almıştır.
Prof. Dr. Evren Balta
Küresel Siyaset Forumu Akademik Koordinatörü, TÜSİAD
Belirsizlik ve Kutuplaşma Dünyasında Güven
Evren Balta, The Graduate Center, CUNY'den doktora derecesine, Columbia Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden yüksek lisans derecelerine sahiptir. Halen Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde profesör, Harvard Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi ve Washington merkezli Middle East Institute’da araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Ulusal medyanın yanı sıra, BBC, New York Times, Wall Street Journal, Al Jazeera, Deutsche Welle ve France 24 gibi uluslararası platformlarda düzenli olarak görüşlerine başvurulan Dr. Balta, ulusal ve küresel gelişmelerin kesişim noktalarından bakarak demokrasi, yurttaşlık, dış politika, güvenlik üzerine çalışmaktadır. TÜSİAD Küresel Siyaset Forumu'nun Akademik Koordinatörü olan Dr. Balta, mezun olduğu CUNY-The Graduate Center tarafından 2018'de Seçkin Mezun Ödülü’ne, 2021 Yılında Medicat Fark Yaratan Kadınlar ödülüne ve aynı sene Amerikan Sosyoloji Derneği'nin en iyi kitap ödüllerinden birine layık görülmüştür.
Ömer Dormen
Kurucu Ortak, Klarendon Partners
Organizasyon ve Ekipler için Güven
Çok uluslu global bir şirkette 40 yıllık üst düzey yönetim deneyimine sahip Ömer Dormen, stratejik müşteri ilişkileri yönetimi, kar merkezi liderliği, pazarlama, strateji ve işletme transformasyonu alanlarında uzmanlaşmış dinamik ve çok yönlü bir liderdir. Türkiye'den Orta Doğu'ya, Rusya'ya, Ukrayna'ya, Hindistan'a, Avrupa'ya ve Afrika'ya kadar farklı coğrafyalarda ve çoklu kültürlerde sürdürülebilir sonuçlar elde etmiş ve sürekli olarak en üst seviyede performans gerçekleştirmiştir. Global seviyede farklı yönetim komitelerinin saygın bir üyesi olarak, satış yönetimi, yetenek geliştirme, inovasyon, SEÇ-G ve
işletme yönetimi alanlarında birçok küresel girişimin öncüsü olmuştur. Kariyeri boyunca, uzun vadeli değer yaratmış, işletme ve organizasyon transformasyonlarına liderlik etmiş, insan odaklı yönetim yaklaşımıyla çalıştığı ekiplerle kalıcı üstün başarılar elde etmiştir. Güçlü iletişim becerileri, iç ve dış paydaşlarla sağlam ilişkiler kurmasına olanak sağlamış ve hizmet verdiği işletmelere katkısını daha da arttırmıştır.
Ayşe Güçlü Onur
İstanbul Ofis Lideri, Egon Zehnder
Çalışan ve İşveren Arasında Güven
Ayşe Güçlü Onur, Egon Zehnder İstanbul Ofisi Lideri olup, firmanın Türkiye’deki Finansal Hizmetler, Özel Sermaye programlarının başındadır. Hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda üst düzey yetenek yönetiminde kıdemli bir danışman olan Ayşe Güçlü Onur, aynı zamanda Egon Zehnder’in küresel Öğrenme ve Gelişim programlarını ortak lider olarak yürütmektedir. Egon Zehnder’e katılmadan önce İstanbul’da BNP Paribas JV’de strateji ve iş geliştirme fonksiyonlarını kurup yönetmiş; New York ve Londra’da Booz Allen Hamilton’da finans sektörüne yönelik strateji danışmanlığı yapmıştır. Duke Üniversitesi’nden MBA ve Boğaziçi Üniversitesi’nden lisans derecelerine sahip olan Ayşe Güçlü Onur, kadınların iş hayatına dönüşünü destekleyen sosyal girişim Yenidenbiz’in kurucularından olup aynı zamanda Endeavor Türkiye’nin danışma kurulunda yer almaktadır.
Beyhan Budak
Uzman Klinik Psikolog, Yazar
Narsisizm ve Impostor Sarkacında Özgüven
Beyhan Budak, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra Klinik Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık alanlarında yüksek lisans yapmıştır. Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir hastanede uzun yıllar çalıştıktan sonra kendi psikoterapi merkezini Ankara’da kurarak çalışmalarına burada devam etmiştir. TEDx etkinliklerinde “O Satın Aldığın Şey Mutluluk Değil!” ve “İnsan Nasıl Değişir, Nasıl Değişmez?” başlıklı konuşmalar yapmış, Türkiye genelinde kendine yardım, kişisel gelişim ve motivasyon konularında 500’den fazla konuşma gerçekleştirmiştir. 2019’da "Kendine İyi Davran Güzel İnsan", 2020’de "Senin Suçun Değil", ve 2021’de "Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama" kitapları yayımlanmış ve çok satanlar listesinde yer almıştır. Yaklaşık 2 milyon aboneye sahip YouTube kanalında psikoloji ve kendine yardım konularında yayınladığı videolar 150 milyondan fazla kez izlenmiştir.
C-Suite Sohbeti
Murat Güreşçi
Genel Müdür, Çayeli Bakır
C-Suite Sohbeti
1976 Ordu doğumlu olan ve Ankara’da büyüyen Murat Güreşçi, 1999 yılında Hacettepe Üniversitesinden Maden Mühendisi olarak mezun olmuştur.
2003 yılında girdiği Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ’de, madenin çeşitli mühendislik, operasyon ve yönetici pozisyonlarında çalıştıktan sonra 2018 yılında Genel Müdür olarak atanmıştır ve halen bu görevi yürütmektedir.
Çayeli Bakır’ın yönetim kurulu üyesi olan Murat Güreşçi, First Quantum Minerals’ın Türkiye’deki strateji ve hedeflerini uygulamaktan sorumludur.
Nazlı Tlabar Güler
İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Vodafone
C-Suite Sohbeti
Nazlı Tlabar Güler, Eylül 2022’de İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak Vodafone Türkiye’ye katılmıştır. İnsan Kaynakları alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Güler, kariyerine Avea’da başlayarak Yetenek Yönetimi ve Gelişimi ve İK İş Ortaklığı alanlarında sorumluluk üstlenmiştir.
2011 yılı itibarıyla HSBC Bankası’nda İK İş Ortaklığı ve Organizasyonel Gelişim alanlarında görev almıştır. HSBC’deki son görevinde Ücretlendirme, Yan Haklar ve Çalışan İlişkilerinden Sorumlu Direktör olarak çalışan Güler, 2018 yılında Cigna Finans ve Emeklilik şirketinde İnsan Kaynakları, Süreç ve Stratejik Program Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görev almıştır.
Işık Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Güler, The London School of Economics’te Organizasyonel ve Sosyal Psikoloji alanında yüksek lisansının tamamlamıştır. Güler, Vodafone Türkiye’deki rolüne ek olarak ENKA’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Kürasyon & Moderasyon
EVRİM KURAN
KURUCU, EVRİM KURAN DANIŞMANLIK / TÜRKİYE LİDERİ, UNIVERSUM
Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA bölümlerinde öğrenim görmüştür. Harvard Business School’da Davranış Ekonomisi, İnovasyon, Tasarım Düşüncesi eğitimleri almıştır ve aynı okuldan Yönetimde Mükemmellik Sertifikasına sahiptir. Evrim Kuran 2000 yılından bu yana kuşak araştırmaları, organizasyonel çekicilik, çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık (DEI) çalışmaları yapmakta, tersine mentorluk programları tasarlamaktadır.
Pek çok ulusal ve global markanın işveren markası danışmanlığını yapmakta ve bu alanda dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketi Universum’un Türkiye Liderliğini de sürdürmektedir. Kuran, 2013 yılından bu yana gerçekleşen People Make the Brand konferanslarının yaratıcısı ve küratörüdür. Bir sosyal girişim olarak gençlerde 21. Yüzyıl yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen YetGen Koop Yönetim Kurulu Üyesi olan Evrim Kuran, PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) Gençlik Kurulları, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi, KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği), TEVİTÖL (Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi) ve LEAD Network Türkiye Danışma Kurulu ve de GİF (Global İlişkiler Forumu) üyesidir. Evrim Kuran, MEF Üniversitesi’nde Çeşitlilik, Hakkaniyet ve Kapsayıcılık dersi vermektedir. Aynı zamanda Mondelez International Türkiye bağımsız yönetim kurulu üyesidir.
Evrim Kuran’ın Türkiye’nin 5 kuşağını anlatan Telgraftan Tablete, Z kuşağını farklı araştırmalarla mercek altına aldığı Z: Bir Kuşağı Anlamak, Türkiye’nin yeni göç neslini incelediği Onlar Göçtü Buradan ve impostor olgusu üzerine yaptığı araştırmaları kapsayan Başarılı Bir Kadın Olduğum için Özür Dilerim isimli dört kitabı bulunmaktadır. Kuran, çeşitli süreli yayınlarda yazılar yazmakta ve konferanslarda konuşmaktadır.
SERDAR TURAN
GENEL YAYIN YÖNETMENİ, HARVARD BUSİNESS REVİEW TÜRKİYE
Lisans eğitimini elektrik mühendisliği üzerine aldıktan sonra işletme yüksek lisansını tamamlayan Turan, 2000 yılında Infomag Yayıncılık’ın kurucu ekibinde yer aldı.
2005 yılının Kasım ayında Businessweek ve 2012 yılının Ekim ayında Harvard Business Review dergisinin Türkiye edisyonlarının kuruluş sürecinde bulundu. Hali hazırda Harvard Business Review Türkiye ve Bloomberg Businessweek Türkiye dergilerinin yayın yönetmenliğini sürdürmektedir.
2014 yılına kadar HSBC Türkiye Küresel Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kervancı, ardından Dubai’de Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’den Sorumlu Yatırım Bankacılığı Direktörlüğü görevini yürütmüştür. Selim Kervancı, 1 Temmuz 2016 itibarıyla HSBC Türkiye Genel Müdürü olarak atanmıştır. Selim Kervancı, aynı zamanda HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin de Yönetim Kurulu Başkanıdır.